Roger Bergner // Jazz – OrkesterJournalen (septembre/octobre 2019)

Saxofonisten Mette Rasmussen från Danmark, men bosatt i Trondheim, har vi kunnat höra en hel del, både på skiva och på scenerna för frimusik, runtom de senaste åren. Hon har gjort sig känd för att ha utforskat instrumentets hela register, med dess stora rikedom på ljud och möjligheter, där även hennes röst kommer till användning.
Den franska gitarristen Julien Desprez är för mig en ny bekantskap. I likhet med Rasmussen har han på motsvarande sätt, med hjälp av tekniska effekter, sinnrikt och konstfullt, utvecklat gitarrens omfattande potential.
Tillsammans blir det till ett idealt möte mellan två lyssnade och fritt improviserande musiker, i en musik som både är starkt expressiv och finstämt lågmäld och som rör sig inom fälten: frijazz, friform och rena ljudlandskap.
 

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2024 DarkTreeRecords Mano